"Det ska vara roligt att gympa"

ARTIKEL UR HELSINGBORGS DAGBLAD 2008

Vigör är gymnastikföreningen där glädje går före prestation. Föreningen som i år firar 50-års jubileum bjöd i går på uppvisning á la 50-tal.

VIKEN. Vikenskolans gymnastiksal är full med föräldrar, mor- och farföräldrar samt syskon. De väntar på just sin gymnast och när barnen och ungdomarna kommer in på rad vinkas det lite här och där och leenden möter varandra.
Till musik inspirerad av 50-talet och med rödvit prickiga halsdukar visar de mindre barnen sina färdigheter på den långa mattan längst fram. De slår kullerbyttor och gör lite andra övningar. De lite äldre hoppar på trampolinen som breder ut sig längs med hela salens kortsida. Och det är kanske trampolinhoppen som lockar mest. När barnen fyller sju år får de hoppa trampolin och i de grupperna finns även några pojkar med.

I 50 år har föreningen funnits i Viken och de har både gymnastik-och trampolingrupper. Sedan något år tillbaka finns också en dans/aerobic grupp för barn mellan nio och elva år. Där ingår bland annat hopprepsträning. I dag har föreningen 15 ledare.

— En del av dem har jag tränat som barn, berättar Gunilla Johansson som varit ordförande sedan 2001 och ledare i många år.

Vigör har enbart träning i Vikenskolan, måndag till torsdag och det finns en poäng med det. Enligt Gunilla Johansson vill de vara nära medlemmarna.

— De ska kunna ta sin cykel och enkelt komma hit. Det ska vara roligt och vi har inga tävlingar och inga prestationskrav, säger hon och tillägger.

— Man ska vara glad för sin kropp och utveckla sina rörelser.
Och rörelser kan man göra på trampoliner. Det allt från flera meter höga hopp, volter fram och bak till landningar på magen.

Förutom gymnastik för barn ungdomar mellan 4 och 15 år har Vigör även seniorgymnastik. Totalt har föreningen drygt 150 medlemmar.

Ann Richardsson

 

Kommentarer inaktiverade.